Fredrik Adlercreutz – ny vd för ADinQ AB

 
Borås 2016-05-02
 

Styrelsen för ADinQ AB har vid styrelsemöte den 28 april utsett Fredrik Adlercreutz till ny vd för ADinQ. Fredrik tar över rollen efter Frank Hallberg som varit vd för bolaget de senaste sju åren. Fredrik tillträder den 2 maj. Från samma datum avgår Frank Hallberg som vd för ADinQ. Frank kommer att sitta kvar i styrelsen för ADinQ AB.

 
Fredrik Adlercreutz, vd ADinQ AB

Fredrik Adlercreutz, vd ADinQ AB

 

Fredrik har en bakgrund som Region-direktör för Lidl Sverige Kb och som vd för två av Leröy Seafood Group ASA dotterbolag i Sverige. Nu senast har han drivit eget konsultbolag och startat företaget AB Sjömat Skandinavien som är en fisk- och skaldjursgrossist på den nordiska marknaden. Fredrik har under de senaste månaderna som konsult arbetat för ADinQ med strategi- och utvecklingsprojektet ADinQ 2020 med syftet att bygga morgondagens ADinQ.

 

Fredrik Adlercreutz:
– Jag har haft förmånen att som konsult få arbeta med ADinQ, dess styrelse, ledning och personal under en tid. Jag måste säga att jag är imponerad av vad som har byggts upp och den potential som finns i verksamheten. När jag fick den tilltalande förfrågan om att ta vid efter Frank för att fortsätta hans bygge av morgondagens mediekanal kändes utmaningen för intressant för att motstå. Med Franks kompetens kvar i styrelsen och med den kompetens och energi jag hoppas tillföra skall vi fortsätta bygga och utveckla ADinQ.

Frank Hallberg:
– Under mer än sju år så har jag haft äran att vara vd för detta fantastiska bolag och mediekanal. Detta har passat mig som ”hand i handsken”, eftersom jag som entreprenör brinner för att utveckla verksamheter från noll till något exceptionellt bra och är mycket stolt över det jobb som jag utfört under dessa år. Jag kommer fortsättningsvis vara delägare och anställd i ADinQ men mitt fokus kommer att ligga på att analysera och utveckla nya affärsområden.
   Då jag på senare tid haft mycket att göra med Fredrik Adlercreutz under de många projekt som han varit ansvarig för, så är min absoluta uppfattning att Fredrik kommer att göra ett fantastiskt jobb som ny vd på ADinQ, och jag önskar honom lycka till.

Elisabet Litsmark Nordenstam, styrelseordförande:
– Frank har varit vd för ADinQ sedan starten. Han är en driven entreprenör, och företaget vore inte där det är idag utan Frank som motor och operativt ansvarig. När han nu efter många års hårt arbete väljer att stiga av vd-rollen, så är det ett naturligt steg med tanke på den tillväxt som vi från styrelsen hopp-as på och planerar för. Frank fortsätter liksom tidigare som delägare och medlem av styrelsen. Jag vill framföra ett stort tack till Frank Hallberg för alla goda insatser och allt hårt arbete. Samtidigt vill jag önska Fredrik Adlercreutz ett varmt lycka till.
 

För mer information, kontakta:

Elisabet Litsmark Nordenstam styrelseordförande
elisabet@partnerskapforframgang.se
Tel: 0705-50 86 17

 

Fredrik Adlercreutz, vd
fredrik@adinq.se
Tel: 0703-41 64 86
www.adinq.se